טופס ליצירת קשר


שם

טלפון

מייל
הערות

  052-2481104

מאמרים

מאמרי בריאות ותזונה כלליים



מתכונים בריאים

לנוחיוכתם, מתכונים בריאים וטבעיים, מסודרים לפי


גוף ונפש



התנדבות וקהילה

 


בריאים בטבעיות college



בריאים גם בחגים



מן התקשורת



תקנון בריאים בטבעיות

 



Ynet
קפה דה מרקר
בריאים בטבעיות בפייסבוק



מאגר סלטי ירקות


 

 קובץ סלטי ירקות / שירלי קרן רוזן

 



סלט ערבי קצוץ

הכי בסיסי ולרוב... גם הכי טעים... במיוחד עם טחינה!!

הערה – מי שמקפיד על כמויות השומן – במקום שמן הזית שבמתכון, לשים סלט טחינה משומשום מלא (ולא גם וגם)

 

הרכיבים (ל 4 סועדים):

2 עגבניות קצוצות

2 מלפפונים קצוצים

1 בצל קצוץ (אני אישית אוהבת בצל סגול)

1 פלפל ירוק בהיר קצוץ

1 פלפל אדום קצוץ

למי שאוהב אפשר להוסיף גם: פטרוזיליה, צנון קצוץ, בצל ירוק קצוץ...

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

מיץ מ 1 לימון טרי

מלח, פלפל שחור

למי שאוהב – זעתר, שום כתוש

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ונהנים!!

 

הערה:

להגשה יפה – אפשר להוסיף מעל 3 כדורי לבנה וחופן זיתים קצוצים.

 

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

סלט כרוב חמצמץ וטעים

אכלתי את הסלט הזה אצל אמא שלי המקסימה, שכל הזמן מחפשת לי מאכלים חדשים. התאהבתי.
מביאה אותו לפניכם, עם קצת שדרוגים נוספים שאני אוהבת.

 

הרכיבים:

כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

גמבה אדומה חתוכה לריבועים קטנים

2 מלפפונים חתוכים לחצאי עיגולים (חותכים לאורך, מוציאים את הגרעינים ופורסים כל חצי)

חצי כרובית מבושלת למחצה (אני אוהבת בסלטים את הכרובית קצת קשה)

לימון – חתיכות מפולטות של לימון (למי שאין עצבים לפלט – פשוט להוסיף את המיץ לימון לרוטב)

 

לרוטב:

שמן קנולה מכבישה קרה

מלח

פלפל שחור

סומק

2 שיני שום כתוש

 

אופן ההכנה:

      1. מערבבים את כל הירקות

  1. מעל מוסיפים את כל חומרי הרוטב
  2. לערבב היטב
  3. הסלט טעים יותר לאחר שהושרה כשעה עם הרוטב.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

סלט עגבניות ובצל פיקנטי

הסלט ממש טעים, אבל אני מודה, הוא אנטי סוציאלי לחלוטין J.. תקראו את המרכיבים – ותבינו... (בקיצור, לצחצח שיניים אחרי ולא לאכול לפני פגישה חשובה J )

 

הרכיבים:

עגבניות מכל הסוגים (רגילות, תמר, שרי...)

בצל סגול

בצל ירוק

אופציות להוספה למי שרוצה – מלפפון, פלפל ירוק בהיר

לרוטב:

 

אופן ההכנה:

1.       חותכים את העגבניות בכל צורה שאוהבים (פרוסות / קצוץ / קוביות גדולות...) ומעבירים לקערה

2.       מוסיפים פרוסות דקות מאד של בצל אדום

3.       מוסיפים בצל ירוק חתוך קצוץ

4.       מי שרוצה להעשיר: להוסיף מלפפון חתוך לרצועות, פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות ועוד

5.       מוסיפים את הרוטב : שמן זית מכבישה קרה, מעט פלפל חריף קצוץ דק וקטן, שום כתוש, מלח, מיץ מעגבנייה טרייה

6.       מערבבים, מגישים ואוכלים

 

בתאבון ולבריאות !

 

 

 

סלט יווני משודרג

קלאסיקה משודרגת. מה צריך יותר מזה??

 

הרכיבים (כ 3 מנות) :

6  עלי חסה גדולים שטופים ומיובשים

2 מלפפונים חתוכים לפלחים או טבעות דקות

2 עגבניות חתוכות לפלחים

7 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

1 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות

7 זיתים שחורים או ירוקים מגולענים

פלפלים קלויים או כבושים

200 גרם גבינת פטה או בולגרית 5% חתוכה לקוביות

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית מכבישה קרה

2 כפית חומץ בן יין או מיץ מלימון טרי

פלפל שחור

מלח (אם בוחרים בגבינה לא מלוחה) או 1 כף מהמים המלוחים של הגבינה הבולגרית

את רכיבי הרוטב מערבבים בקערה.

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים על קערה יפה את עלי החסה ומעליהם מסדרים באופן חופשי את שאר הירקות.
  2. מעל הירקות מפזרים את קוביות הגבינה, הזיתים והפלפלים הכבושים.
  3. מעל כל הסלט – שופכים את הרוטב שווה על כל הסלט... ונהנים!!

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

סלט ירקות מוגש קצת אחרת

אומרים, שלצורת ההגשה חשיבות מרובה, אז תכירו את הסלט הערבי המוכר, שמוגש בצורה שונה, מפתה ומהנה

מתאים לאירוחים, לאכילה בצהריים, בערב, לארוחת בוקר של שבת או סתם בכל פעם שבא סלט טעים ויפה

 

הרכיבים ל 4 מנות:

4 עגבניות גדולות ובשלות

2 מלפפונים ירוקים

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 בצל סגול

פטרוזיליה

לרוטב :  מיץ לימון (הרבה),  2 כפות שמן זית מכבישה קרה, מלח, זעתר / סומק (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

1.       חוצים את 4 העגבניות לשני חלקים שווים. מוציאים את פנים העגבנייה ומעבירים לקערה. את 8 חצאי העגבניות שנותרו מניחים בצלחת הגשה

2.       קוצצים קטן את שאר הירקות, מוסיפים לקערה (עם פנים העגבניות).

3.       יוצקים את חומרי הרוטב מעל הירקות ומערבבים.

4.       ממלאים כל חצי עגבנייה מתוך הסלט הקצוץ והמתובל

5.       מעל כל חצי עגבנייה ממולאת ניתן לפזר מעט פטרוזיליה או סומק או זעתר

 

רעיונות להגשה:

ניתן להגיש כמנה ראשונה – שני חצאים לכל אחד ולקשט בצלחת רוטב טחינה משומשום מלא או להוסיף 2 צנימי לחם מקמח מלא.

ניתן גם להגיש כתוספת לארוחה חמה – ליד המנה העיקרית חצי עגבנייה ממולאת לכל סועד.

 

לסיכום - מגישים... אוכלים.. ונהנים.

בתאבון!

 

 

 

סלט הכרוב של מירה ושי

סלט מעולה, שטעמתי אצל חברים טובים בארוחת ערב. אפשר לאכול ממנו המון, לשבוע וליהנות.

 

הרכיבים לסלט גדול:

כרוב לבן קטן או חצי כרוב לבן גדול

בצל ירוק

נענע

עלי מנגולד

 

לרוטב : מעט שמן זית מכבישה קרה, הרבה מיץ לימון, סומאק

אופן ההכנה:

1.       חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה

2.       חותכים את הנענע והבצל הירוק ומוסיפים לקערה.

3.       מוסיפים עלי מנגולד שבושלו
(מחממים מחבת היטב ללא שמן, עד שהיא חמה מאד, מוסיפים אליה עלי מנגולד עד שמתרככים. - מעבירים אותם לקערה עם מי קרח ומשם לאחר שמתקררים - חותכים לרצועות ומוסיפים לסלט).

4.       מעל הכל שופכים מעט שמן זית, הרבה מיץ לימון וסומאק לפי הטעם

5.       מערבבים הכל ונהנים.....

 

 


סלט שומר טעים

הסלט טעים גם כנשנוש ובכל ארוחה. אך כדאי לאכול את הסלט במיוחד בשילוב ארוחה של קטניות כי שומר מפחית תופעות כמו גזים ומרגיע את מערכת העיכול.

 

הרכיבים:

שומר

גזר

פטרוזיליה

אופציות להוספה לפי טעים: קולורבי, סלרי, שום כתוש

לרוטב: שמן קנולה מכבישה קרה (לא מזוכך של סופר, אלא להשקיע בכבישה קרה איכותית בחנויות טבע), מיץ לימון (הרבה), מלח.

 

 

אופן ההכנה:

1.       חותכים שומר לחתיכות בגודל הרצוי (אני באופן אישי אוהבת את השומר חתוך קצת גדול יותר משאר הירקות בסלט). שוטפים ומשרים במעט מלח ומיץ לימון מלימון טרי סחוט לחצי שעה. שוטפים ומעבירים לקערה.

2.       מוסיפים גזר חתוך (פרוסות דקות או קוביות קטנות)

3.       מוסיפים פטרוזיליה קצוצה

4.       אם רוצים – מוסיפים ירקות נוספים כמו קולורבי, סלרי, שום כתוש

5.       מערבבים את חומרי הרוטב: מעט שמן קנולה מכבישה קרה, הרבה מיץ לימון, מלח

6.       משרים לפחות לשעה לכניסת הטעמים

7.       מערבבים ומגישים

בתאבון ולבריאות!!

 

 

סלט פלפלים ועגבניות מבושלים

אפשר לאכול את הסלט הזה חם או קר...

אני באופן אישי אוהבת כמו שהוא לאכול על לחם מלא או להשתמש כרוטב לאורז מלא, גריסים וכדומה. לרוב יש לי קופסא עם סלט שכזה במקרר ואני משתמשת בה לאיזה חשק שיש לי.

 

הרכיבים:

2 כפות שמן זית / קנולה מכבישה קרה

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום פרוסות

6 פלפלים אדומים חתוכים (אני אישית אוהבת לחתוך אותם לריבועים גדולים יותר, אפשר גם קצוץ)

7 עגבניות חתוכות לריבועים

2 כפות חומץ 5%

2 מים רותחים

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן, מוסיפים את הבצלים והשום – עד שמתרככים.
  2. מוסיפים פלפלים אדומים ומבשלים כ 10 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את האש, ומבשלים עוד כ 40 דקות.
  4. מוסיפים את החומץ, המים הרותחים המלח והפלפל. ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
  5. אוכלים ונהנים...

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

סלט ירוק עם תפוחים, רימון ואגוזים

סלט מיוחד, שנחמד מאד להגישו גם כשמארחים.

 

הרכיבים:

2 תפוחים

2 כפיות מיץ לימון

עליי בייבי / חסה (אפשר גם וגם)

3-4 כפות אגוזי מלך קצוצים גס

1 כוס רימון מופרד לגרגירים

 

לרוטב:

2 כפות חומץ תפוחים

1 כפית דבש

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את התפוחים לחצאים. מוציאים ליבה וגרעינים ופורסים לפרוסות דקות. מערבבים בקערה עם מיץ הלימון (כדי שלא ישחירו)
  2. מסדרים בקערה את עליי הבייבי ו/או החסה.
  3. מפזרים מעל את התפוחים, גרגירי הרימון והאגוזים
  4. בקערה – טורפים את כל חומרי הרוטב היטב ולפני ההגשה שופכים מעל הסלט.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

סלט עגבניות, אבוקדו וגבינת פטה

 

סלט לא דל בקלוריות, אך עשיר בבריאות.. משלבים אותו במהלך היום תוך התייחסות לכמויות השומן של כל היום.

 

הרכיבים:

1 אבוקדו גדול / 2 קטנים

1/2 לימון טרי סחוט

20 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

1 בצל סגול חצוי ופרוס לפרוסות דקות

10 זיתים שחורים ללא גרעין – חתוכים לפרוסות

1 כף צנוברים קלויים

200 ג' גבינת פטה 5% חתוכה לקוביות

 

לרוטב:

2 כף שמן זית

1 כף חומץ

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את האבוקדו וחוצים אותו לאורך. מוציאים את הגלעין.
    כל חצי אבוקדו פורסים לעוד 4 פרוסות . משרים במיץ הלימון.
  2. בקערה מסדרים – רוב עגבניות השרי וכל פרוסות הבצל הסגול, מעליהם מפזרים: האבוקדו, זיתים, יתרת העגבניות, קוביות הפטה והצנוברים.
  3. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב, ומפזרים מעל הסלט. מערבבים קלות.

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

סלט פלפלים קלויים

 

טעים בפני עצמו... טעים לשים על סלט ירקות ומעולה בתוך כריך

 

הרכיבים:

10 פלפלים אדומים

תרסיס שמן זית

5 כפות שמן זית מכבישה קרה

מיץ מ  1/2 לימון

5 שיני שום קלופות ופרוסות דק

מלח גם ופלפל שחור גס

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).
  2. מרססים תבנית בתרסיס שמן זית ומניחים את הפלפלים על תבנית בתנור וקולים עד שהפלפלים חרוכים (הופכים את הפלפלים מפעם לפעם בתבנית כדי שכל צדדי הפלפלים יחרכו).
  3. מכניסים את הפלפלים הקלויים לשקיות ניילון, סוגים אותה ומניחים בצד עד שיתקררו.
  4. מוציאים את הפלפלים מן השקיות , חותכים את ראשי הפלפלים, מקלפים אותם ומנקלים מגרעינים.
  5. בקערה מערבבים את הפלפלים הקלויים הנקיים, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ושום. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  6. מעבירים לכלי סגור ומאחסנים במקרר 7 שעות.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

חצילים קלויים בטחינה

 

מעדן.. מתאים לכל דבר.. למנה ראשונה, לארוחת נשנוש או כתוספת לארוחה עיקרית.

 

הרכיבים ל 4 מנות :

 

4 חצילים בינוניים (אם מגישים אישית לכל אחד) או 3 חצילים גדולים (אם מגישים בצלחת מרכזית בשולחן ממנה כל אחד לוקח חתיכה...)

 

2 כפות שמן זית אם מכינים את החצילים בתנור

 

לטחינה:

1/2 קופסת טחינה גולמית משומשום מלא

1/2 כוס מים קרים

2 שיני שום כתושות

מיץ מ 1 לימון

1/4 כפית כמון

מלח

 

אופן ההכנה:

 

הכנת החצילים :

  1. קולים את החצילים השלמים במחבת חמה על הגז הביתי / על רשת גריל עד שהקליפה משחירה
  2. במידה ומכינים בתנור ביתי – מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), חוצים כל חציל לאורך, מושחים בשמן זית (שמים 2 כפות שמן זית בקערית ומושחים את החצילים עם מברשת).
  3. דוקרים את החצילים עם מזלג בצד של קליפתם, מניחים בתבנית כשצד הקליפה הוא על התבנית, מפזרים מלח גס על כל חצי חציל ואופים בתנור עד שהחצילים מתרככים.
    מומלץ תוך כדי להפוך את החצילים מצד לצד, כדי שכל החציל יתרכך וייחרך. 

מכינים את הטחינה:

טורפים בקערה (כדי עם טורף ידני של ביצים – כדי לקבל מרקם עדין במיוחד)  את הטחינה עם המים. מוסיפים שום, לימון, כמון ומלח ומערבבים למרקם חלק.

מכינים את המנה:

בצלחת הגשה מניחים את החצילים החמים, מעל כל חציל שופכים 1-2 כפות סלט טחינה משומשום מלא ומגישים.

 

הערה:

למי שפחות שומר על המשקל, אך שומר על בריאותו – אפשר להרכיב את המנה בצורה קצת שונה (לשם כך מכינים כמות כפולה של טחינה):

בצלחת הגשה – שמים 3 כפות סלט טחינה, מעל מניחים את החציל החם.

מעליהם מזלפים כף שמן זית ומעט חומץ בלסמי, מפזרים מלח גס ומעט פלפל שחור גס.

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

סלט חסות מתוק

 

הרכיבים ל 4 מנות :

 

3 – 2.5 ראשי חסה מאיזה סוג שבוחרים (משי, אמריקאית, מסולסלת..)

 

אפשר להוסיף – פרוסות דקות של בצל סגול.

 

 

לרוטב:

 

4 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כף דבש

1 כפית חרדל דיז'ון

מיץ מ 1/2 לימון

מלח ים ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

  1. לאחר שטיפה טובה וייבוש היטב של כל עלי החסה – קורעים את החסות ומניחים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים פרוסות בצל סגול לסלט (למי שרוצה)
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים על הסלט.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

 

 



מבזקים וחדשות



אימוני כושר על ידי מאמנים מקצועיים - במפגשים אישיים או בקבוצות

זה הזמן לקום ולזוז... להתחיל להתעמל.. לשרוף קלוריות... לחטב את הגוף ולהיות בכושר ואנרגיות מטורפות


להמשך קריאה


מרזים בטבעיות (C) - קבוצות VIP לבריאות והרזיה

"מרזים בטבעיות " (C) הינן קבוצות VIP לבריאות והרזיה בשיטה ייחודית- ללא ספירת קלוריות, ללא מלחמות. עם אוכל בריא ונכון לגוף, עם שיקומו והבראתו, עם עבודה על הגוף והנפש ועם תוצאות והרגלים שנרכשים לכל החיים. 

 


להמשך קריאה


ייעוץ תזונתי משפחתי - המתנה המושלמת לכם וליקירכם

 אם אשאל אתכם, מה הדבר הכי חשוב שאתם רוצים להבטיח לכם ולמשפחתכם? סביר שתענו - בריאות!! ובצדק... 

בואו נקבע מפגש אחד של ייעוץ משפחתי, בוא אגיע לביקור בית אצלכם או שאארח אתכם בשמחה באחת מהקליניקות שלי,  ואלמד אתכם כל מה שצריך כדי לאכול נכון ולדאוג לאורח חיים בריא ותזונה נכונה לכם וליקירכם.... 


להמשך קריאה


כוחה של אהבה

 יום האהבה היום... 

זאת הזדמנות נפלאה לכתוב לכם מכתב מהלב. אני אוהבת אתכם ומאמינה בכם. אתם מסוגלים להכל!! תזכרו זאת :-)


להמשך קריאה


סדנת מוגנים בטבעיות - איזון לחץ דם וכולסטרול והגנה על בריאותנו

 לחץ דם וכולסטרול אינם מפחידים. הם חשובים לנו. בלעדיהם לא היינו יכולים לחיות. 

הבעיה היא (כמו תמיד  ), כשאנו יוצאים מאיזון, והלחץ דם גבוה או מדדי הכולסטרול גבוהים ואינם מאוזנים. 

בסדנה בת 6 שבועות אפשר ללמוד איך לאזן אותם ולהגן על הלב, כלי הדם ובעצם - על עצמנו 


להמשך קריאה

טיפים

שתו תה קמומיל או תה פסיפלורה לפני השינה

הדבר יעזור לכם להרגע מכל היום ולהרדם טוב יותר בלילה. כשאיכות השינה שלכם תהא טובה יותר, תהיו יותר מלאי אנרגיות ומרץ ומהלך היום שלכם יהיה יעיל ומשופר.



תזונה ושנת הלימודים החדשה

 תזונת הילדים בשנת הלימודים היא מכרעת, במיוחד בזמן בית הספר. הכנסו לקישור וקראו הכל 
www.briutcenter.co.il/innerpage.asp