טופס ליצירת קשר


שם

טלפון

מייל
הערות

  052-2481104

מאמרים

מאמרי בריאות ותזונה כלליים



מתכונים בריאים

לנוחיוכתם, מתכונים בריאים וטבעיים, מסודרים לפי


גוף ונפש



התנדבות וקהילה

 


בריאים בטבעיות college



בריאים גם בחגים



מן התקשורת



תקנון בריאים בטבעיות

 



Ynet
קפה דה מרקר
בריאים בטבעיות בפייסבוק



מתכונים מתוקים, טעימים ובריאים - מאגר מתוק במיוחד


קובץ מתכונים מתוקים ובריאים /  © שירלי קרן רוזן

 

 

שטרודל תפוחי עץ וגזר


הרכיבים ל 8 שטרודלים:

 

8 דפי אורז

כפית שמן זית מעודן

3 תפוחי עץ (אני אוהבת לערבב שני צבעים)

2 גזרים

3 כפות רסק תפוחי עץ טבעי (100% תפוחי עץ)

להמתקה: סטיבייה או סילאן לפי הטעם

קינמון (אם אוהבים)

 

אופן ההכנה:

 

  1. קוצצים תפוחי עץ וגזר ומטגנים במחבת עם כפית שמן זית עד שרכים למחצה. (אם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים כדי שיתבשלו)
  2. מוסיפים רסק תפוחי עץ, המתקה, קינמון ומבשלים עוד כדקה.
  3.  הכנת דפי האורז -
    מכינים מראש – קערה עם מים פושרים, מגבת, קרש חיתוך (משטח עבודה)
    טובלים כל דף אורז למשך 20 שניות במים. דף האורז מתרכך.
    מעבירים בזהירות למגבת על מנת לייבש את המים (זהירות שהדף יישאר עגול פתוח ולא יתגלגל) ומעבירים למשטח העבודה.
  4. ממלאים את דף האורז במילוי ומגלגלים כמו בלינצ'ס (שני הצדדים פנימה, ואז לגלגל)
  5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ל 30-40 דקות, עד שדפי האורז הופכים לקריספיים.
  6. חשוב להדגיש שיש לעבוד כל פעם עם דף אורז אחד – להכינו, להניח בתבנית ואז להכין את הבא בתור.
  7. מעדן!! לבריאות!!

 

 

סלט פירות

 

 

הרכיבים ל 4 מנות :

 

2 תפוחי עץ

1 בננה

1 אגס

10 ענבים חצויים

 

 

 

לרוטב:

מיץ תפוזים

(אופציה – כפית דבש או כפית סילאן)

 

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הפירות באיזה צורה שאוהבים (עיגולים, פלחים, קצוץ...)
  2. שופכים מעל את הרוטב
  3. למי ששומר על הבריאות, אך פחות זקוק לירידה במשקל – אפשר לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים גס וחופן חמוציות מיובשות .

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

מאפה תפוחי עץ

 

 

הרכיבים ל 2 מנות :

 

2 דפי בצק פילו

תרסיס שמן קנולה

2 תפוחי עץ מגורדים (לסחוט את רוב הנוזלים)

חצי כפית דבש / סילאן תמרים

קינמון

(למי שפחות שומר על המשקל – אפשר להוסיף כמה אגוזי מלך קצוצים)

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את תפוחי העץ, הדבש והקינמון.
  3. פורסים עלה פילו, מרססים בתרסיס שמן – ממלאים במרכז כל עלה חצי מכמות התערובת וסוגרים.
    מקפלים את העלה כמו "בורקס".
    שימו לב במקום "להדביק" בשמן / חמאה – מדביקים את עלה הפילו על ידי תרסיס השמן.
  4. חשוב לרסס כל עוגייה עם תרסיס שמן קנולה מלמעלה כדי שלא תישרף.
  5. מכניסים לתבנית עם נייר אפייה למשך כ 20 דקות.

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

דייסת שיבולת שועל

 

שיבולת שועל נמנית מבין המאכלים הבריאים ביותר שיש. בטוח מבין הדגנים הבריאים ביותר שיש. אפשר לאכול אותה כל בוקר או ערב כדייסה... לעשות ממנה גרנולה.... להשתמש בה להסמיך מרקים ורטבים שונים למאכלים ופשוט לחגוג איתה כל יום מחדש.

 

שימו לב שלרוב קוואקר מציין שיבולת שועל טחונה דק (השם המסחרי של החברה הראשונה שייצרה את זה). שיבולת שועל עבה היא המלאה והמומלצת יותר, למרות שגם עם הקוואקר אפשר להסתדר והוא בסדר גמור (בישול הקוואקר מהיר יותר).

 

הרכיבים ל 2 מנות :

5 כפות שטוחות של קוואקר (אם בוחרים שיבולת שועל גסה – יש צורך לבשל יותר).

2 תמרים קצוצים דק או 1/2 בננה בשלה או כל מנת פרי אחר שאוהבים

2 כפיות דבש / סילאן

1/4 כפית קינמון

 

1/2 1 כוסות נוזלים לפי איזה יחס שרוצים – לדוגמא:

1/2 כוס חלב שקדים / חלב סויה / חלב אורז (אפשר גם בטעם וניל)

1 כוס מים

הערה: מי שפחות שומר על המשקל יכול את כל ה 1/2  1 כוסות הנוזלים של משקה חלב מן הכתוב. מי שממש מקפיד – יכול לעשות את כל הדייסה על בסיס מים.

 

תוספות אפשריות לפיזור על המנה לאחר שמוכנה – אגוזי מלך קצוצים, חמוציות ללא סוכר, תפוח קצוץ דק...

 

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מרתיחים את הנוזלים על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הקוואקר או שיבולת שועל העבה, הפירות, הקינמון וההמתקה.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים 1-2 דקות תוך כדי בחישה עד הגעה למרקם הרצוי – סמיך או דליל יותר (אם יוצא סמיך מדי אפשר להוסיף עוד נוזל).
    קחו בחשבון שבזמן שהדייסה מתקררת היא מתגבשת מעט.
  4. במידה ורוצים – מוסיפים למעלה את אגוזי המלך הקצוצים, התפוח או חמוציות (לקחת בחשבון שמוסיף עוד קלוריות)...

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

 

תמרים ואגוזים

 

הכי פשוט... הכי טעים..

מאד יפה לקראת אירוח – לסדר צלחת מלאה בתמרים ואגוזים בצורה יפה – מבטיחה לכם – אלו יחטפו מיד...

 

 

הרכיבים ל 2 מנות :

 

4 תמרים (עדיף מג'הול)

4 אגוזי מלך / שקדים / אגוזי ברזיל / פקאן

 

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים על תמר לאורך (לא עד הסוף, רק כדי לפתוח אותו). מוציאים את הגלעין.
  2. בתוך כל תמר מניחים אגוז מלך אחד (אפשר להחליף ולשים בתוך התמר מה שאוהבים – אפשר אגוז פקאן, שקד, אגוז ברזיל וכדומה...)

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

עוגיות חלבה

 

 

הרכיבים ל 10 מנות :

 

5 דפי בצק פילו

5 כפיות טחינה משומשום מלא

5 כפיות דבש / סילאן

תרסיס שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה טחינה משומשום מלא ודבש/ סילאן
  3. חותכים כל דף בצק פילו לחצי.
  4. כל חצי מרססים בתרסיס שמן קנולה ומניחים במרכזו כפית מן התערובת.
  5. סוגרים את דף הפילו כמו בורקס ו"מדביקים" על ידי תרסיס השמן קנולה
  6. חשוב לרסס כל עוגייה עם תרסיס שמן קנולה מלמעלה כדי שלא תישרף.
  7. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים עד שבצק הפילו מזהיב – העוגיות מוכנות...

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

גזר מתוק של פעם

 

רכיבים ל 4 מנות :

 

 

3 גזרים קלופים מגוררים

מיץ סחוט מתפוז אחד

1-2 כפות צימוקים

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל הרכיבים.
  2. משרים לפחות חצי שעה לכניסת הטעמים.

 

 

בתאבון!

 

 

מוזלי

 

המוזלי מאד בריא, אך יש לקחת בחשבון שגם משמין כי מורכב מדברים רבים.

לשומרי המשקל - אפשר לשלב אותו לדוגמא כארוחת בוקר משביעה וחגיגית ואז מוותרים על מנת הביניים (שהיא גם כך בתוך המוזלי).

 

הרכיבים:

 

1 יוגורט עיזים עד 5% או יוגורט ביו טבעי 1.5%

2 כפות גרנולה טבעית (ללא ממתיקים מלאכותיים וללא סוכרים ותוספות כמו שוקולד)

2 מנות פרי שאוהבים (תפוח, בננה, 2 תמרים יבשים, תאנה, תפוז, אגס...)

1 כפית דבש / סילאן תמרים

אופן ההכנה:

 

  1. בצלחת יפה מסדרים לפי הסדר הבא: יוגורט, מעליו גרנולה, מעליהם פירות ומעל הכל כפית דבש / סילאן.
  2. למי שפחות שומר על המשקל – אפשר להוסיף גם אגוזי מלך קצוצים גס...

 

 

בתאבון!

 

 

שייק פירות

 

טעים ובריא... מכיל 2 מנות פרי אז לקחת זאת בחשבון בכמות הפירות היומית.

זאת הזדמנות נפלאה להעשיר את השתייה שלנו בויטמינים מינרלים ובכל מיני זרעים טעימים ומועשרים בכל טוב.

 

מנה כיפית, כי אפשר להרכיב אותה בהמון ווריאציות ולהתאים אותה לטעמים שלנו.

 

הרכיבים למנה 1:

 

1 כוס חלב שקדים / חלב סויה / חלב אורז (אפשר גם בטעם וניל)

2 פירות שאוהבים (אני מאד אוהבת בננה בשלה ו 2 תמרים מג'הול מגולענים)

1 כפית דבש / סילאן (אם הפירות שבוחרים מתוקים – יתכן ולא תרצו להמתיק כלל)

 

2-3 קוביות קרח

 

להעשרה בריאותית (למי שרוצה):

1 כפית  זרעי צ'יה

1 כפית עשב חיטה טחון

 

 

 

הערה: למי שרוצה לחסוך בקלוריות אפשר להפחית בכמות החלב המוצעת ולשים מים במקום (או לעשות רק על בסיס מים)

 

אופן ההכנה:

 

  1. מערבלים בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מיצי פירות (וגם ירקות) מומלץ לשתות ישר עם ההכנה.

 

בתאבון!

 

 

 

קומפוט פירות יבשים של אמא סימונה

 

טעים ובריא מאד. מעולה למי שיש בעיות עצירות.

 

הרכיבים:

 

10 משמשים יבשים אורגניים

10 שזיפים יבשים אורגניים

1/2 כוס צימוקים אורגניים

3 כפות דבש / סילאן / מעט עליי סטיבייה (למי שלא אוהב- סוכר חום)

2 פלחי לימון עם הקליפה

 

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הפירות היבשים.
  2. את המשמשים והשזיפים משרים במים ללילה. (בכל מקרה לא פחות מ 3 שעות השרייה)
  3. במים שמשרים את הפירות היבשים מכינים את הקומפוט (המים צריכים לעבור את הפירות ואחרי זה אפשר לשתות את המים שנשארו) :
  4. מרתיחים את המים עם הפירות היבשים, מוסיפים את הצימוקים, ממתיקים בסילאן / דבש / סטיבייה, פלחי הלימון.
  5. מבשלים על להבה גדולה עד הרתחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד 25 דקות.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

קיגל משודרג של אמא סימונה

 

 

לקחתי את הקיגל של אמא שלי, שאנחנו מכורים אליו... החלפתי את האטריות הרגילות באלו מקמח מלא, את הסוכר בדבש ועוד כמה שידרוגים בריאים יותר, ולפניכם מתכון מנצח

 

הרכיבים:

 

500 גר' איטריות מקמח מלא מבושלים

 

3 ביצים אורגניות טרופות

3 תפוחי עץ קלופים מגוררים בפומפייה

1/2 כוס דבש

קינמון לפי הטעם

2 כפות ריבה שאוהבים 100% פרי.

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מערבבים את כל החומרים יחד
  3. משמנים תבנית פיירקס בתרסיס שמן קנולה ושופכים את התערובת לתוכה.
  4. אופים בתנור 50-55 דקות.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

 



מבזקים וחדשות



אימוני כושר על ידי מאמנים מקצועיים - במפגשים אישיים או בקבוצות

זה הזמן לקום ולזוז... להתחיל להתעמל.. לשרוף קלוריות... לחטב את הגוף ולהיות בכושר ואנרגיות מטורפות


להמשך קריאה


מרזים בטבעיות (C) - קבוצות VIP לבריאות והרזיה

"מרזים בטבעיות " (C) הינן קבוצות VIP לבריאות והרזיה בשיטה ייחודית- ללא ספירת קלוריות, ללא מלחמות. עם אוכל בריא ונכון לגוף, עם שיקומו והבראתו, עם עבודה על הגוף והנפש ועם תוצאות והרגלים שנרכשים לכל החיים. 

 


להמשך קריאה


ייעוץ תזונתי משפחתי - המתנה המושלמת לכם וליקירכם

 אם אשאל אתכם, מה הדבר הכי חשוב שאתם רוצים להבטיח לכם ולמשפחתכם? סביר שתענו - בריאות!! ובצדק... 

בואו נקבע מפגש אחד של ייעוץ משפחתי, בוא אגיע לביקור בית אצלכם או שאארח אתכם בשמחה באחת מהקליניקות שלי,  ואלמד אתכם כל מה שצריך כדי לאכול נכון ולדאוג לאורח חיים בריא ותזונה נכונה לכם וליקירכם.... 


להמשך קריאה


כוחה של אהבה

 יום האהבה היום... 

זאת הזדמנות נפלאה לכתוב לכם מכתב מהלב. אני אוהבת אתכם ומאמינה בכם. אתם מסוגלים להכל!! תזכרו זאת :-)


להמשך קריאה


סדנת מוגנים בטבעיות - איזון לחץ דם וכולסטרול והגנה על בריאותנו

 לחץ דם וכולסטרול אינם מפחידים. הם חשובים לנו. בלעדיהם לא היינו יכולים לחיות. 

הבעיה היא (כמו תמיד  ), כשאנו יוצאים מאיזון, והלחץ דם גבוה או מדדי הכולסטרול גבוהים ואינם מאוזנים. 

בסדנה בת 6 שבועות אפשר ללמוד איך לאזן אותם ולהגן על הלב, כלי הדם ובעצם - על עצמנו 


להמשך קריאה

טיפים

שתו תה קמומיל או תה פסיפלורה לפני השינה

הדבר יעזור לכם להרגע מכל היום ולהרדם טוב יותר בלילה. כשאיכות השינה שלכם תהא טובה יותר, תהיו יותר מלאי אנרגיות ומרץ ומהלך היום שלכם יהיה יעיל ומשופר.



תזונה ושנת הלימודים החדשה

 תזונת הילדים בשנת הלימודים היא מכרעת, במיוחד בזמן בית הספר. הכנסו לקישור וקראו הכל 
www.briutcenter.co.il/innerpage.asp