טופס ליצירת קשר


שם

טלפון

מייל
הערות

  052-2481104

מאמרים

מאמרי בריאות ותזונה כלליים



מתכונים בריאים

לנוחיוכתם, מתכונים בריאים וטבעיים, מסודרים לפי


גוף ונפש



התנדבות וקהילה

 


בריאים בטבעיות college



בריאים גם בחגים



מן התקשורת



תקנון בריאים בטבעיות

 



Ynet
קפה דה מרקר
בריאים בטבעיות בפייסבוק



מאגר מתכוני מרקים - לא רק לימי החורף הקרים


מאגר מתכוני מרקים / (C) שירלי קרן רוזן

 

מרק שעועית של אמא סימונה

 

אחד המרקים האהובים ביותר עליי בחורף...ולא רק כי אמי היקרה והאהובה מכינה לי אותו :-)


הרכיבים:

 

1 שקית שעועית לבנה יבשה קטנה – להשרות ללילה במים ומעט מלח

2 גזרים חתוכים

2 בצלים חתוכים

1 פטרוזיליה – שורש + העלים

1 סלרי – שורש + 2 גבעולים

1 שמיר – למי שאוהב

 

תיבול – מלח ים, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בבוקר את השעועית עם המים ושופכים את המים הראשונים (מפחית גזים).
  2. חותכים את הירקות לגודל שאוהבים, מוסיפים לסיר עם השעועית והמלח (את העלים של הפטרוזיליה, הסלרי והשמיר כדאי להוסיף אחרי 20 דקות כדי שלא יצאו בסוף רכים מדי).
  3. מבשלים בסיר כשעה עד שהשעועית רכה. לקראת הסוף מוסיפים גם פלפל שחור ועוד מלח אם צריך – מבשלים עוד 5 דקות יחד לכניסת הטעמים.
  4. הערה – בסוף הבישול - את הירק אפשר לאכול במרק, או להוציא למי שלא אוהב (למרות שכדאי לאכול אותו כי הוא בריא מאד).

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

מרק ירקות טעים, פשוט  ודל קלוריות

 

הרכיבים:

1 כפית שמן קנולה מכבישה קרה

מים רותחים (להכין קומקום חשמלי מלא במים שרתחו)

3 בצלים לבנים - 1 קצוץ, 2 חתוכים גס

4 גזרים חתוכים גס

3 קישואים חתוכים גס

דלעת (לפי הטעם - אני אוהבת לשים הרבה)  - חתוכה גס

גרגירי חומוס קפואים (לשטוף בקערה לפני שמוסיפים למרק החם)

צרור פטרוזיליה (למי שרוצה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את כפית השמן ומאדים בה את הבצל הקצוץ (אפשר להוסיף תוך כדי מים רותחים  כדי שלא יישרף הבצל)
  2. מוסיפים מים רותחים מהקומקום וכן את הגזרים והבצלים החתוכים.
  3. מבשלים 10 דקות.
  4. מוסיפים את הקישואים, הדלעת, צרור הפטרוזיליה וגרגירי החומוס הקפואים
  5. לקראת סוף הבישול - מוסיפים מלח דל נתרן ופלפל שחור (אני אוהבת להוסיף גם מעט פפריקה מתוקה).
  6. מבשלים עוד כ 2 דקות, בודקים כי הירקות רכים ומכבים את האש.

(הערה – מי שרוצה את המרק דל קלוריות ולאכילה באופן חופשי – להכין בלי גרגירי החומוס. גרגירי החומוס הופכים את המרק לארוחה )

 

בתאבון!

 

 

מרק עגבניות

 

למרק אפשר להוסיף אורז מלא (2-3 כפות אורז מלא שהושרו להוספה בשלב 2 בהכנה) ולהפוך אותו לארוחה משביעה... ואפשר רק מירקות ולאכול בצד ארוחה או באופן חופשי כשרוצים משהו חם וטעים...

 כשמארחים - אפשר לקנות לחמניות עגולות בינוניות מקמח מלא, לחתוך את הכיפה העליונה שלהן ולרוקן אותן (לא ממש כדי שלא יקרעו) - ובכך להפוך אותן  לצלחות אישיות, אשר נמלא אותן במרק עגבניות. טעים... אך קחו בחשבון שמשמין. בכדי להפוך זאת לארוחה - אכלו את המרק בלחמניה, מבלי לבשל בתוכו אורז ולצד ארוחה זאת סלט ירקות בלבד. 

הרכיבים:

1 כף שמן זית מכבישה קרה

2 בצלים לבנים קצוצים

2 שיני שום כתושים

6 עגבניות טריות מרוסקות (ללא קליפה) או קופסת עגבניות בשלות מרוסקות

1.5 ליטר מים רותחים

לתיבול:

מלח דל נתרן, פלפל שחור, בזיליקום מיובש / טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן הזית.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השום הכתוש, פלפל שחור, מלח דל נתרן ובזיליקום ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. מעל הרוטב שנוצר, שופכים מים רותחים (שהורתחו בקומקום), טועמים תיבול ומתקנים.
  4. מבשלים עוד 15 דקות על להבה נמוכה.

 

 

בתאבון!

 

 

מרק בטטה עשיר

 

הרכיבים:

1 כף שמן זית / קנולה מכבישה קרה

1 בצל סגול קצוץ

1 כרשה (החלק הלבן) קצוצה

2 בטטות חתוכות לחתיכות קטנות

2 גזרים חתוך לחתיכות קטנות

חתיכת דלעת בינונית חתוכה לחתיכות קטנות

1.5 ליטר מים רותחים (נוח להרתיח בקומקום חשמלי)

תיבול:

מלח דל נתרן, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל והכרשה עד לריכוך
  2. מוסיפים את הבטטה, הגזר והדלעת ומטגנים 5 דקות נוספות (אם יש צורך – מוסיפים מעט מים רותחים שלא ישרפו).
  3. מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים
  4. מתבלים במלח דל נתרן, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט (זהירות עם האגוז המוסקט – יש לו טעם דומיננטי...)
  5. מבשלים כ 25-35 דקות נוספות (עד ריכוך מוחלט של הירקות)
  6. מצננים מעט ומועכים למרק סמיך (עם מועך פירה או בבלנדר).

 

בתאבון!


 

מרק אפונה

 

הרכיבים:

1 כף שמן מכבישה קרה (זית / קנולה)

2 בצלים קצוצים

2 גזרים חתוכים לחתיכות קטנות

1/2 שקית אפונה יבשה (כדאי להשרותה מראש לכמה שעות במים)

 

תיבול:

מלח דל נתרן, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים בצל וגזר בשמן עד ריכוך
  2. מוסיפים את האפונה היבשה, מאדים עוד מספר דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים, מתבלים ומבשלים עד ריכוך האפונה
  4. למי שרוצה – אפשר לאחר קירור קל של המרק – למעוך למרק חלק בבלנדר

בתאבון!

 

 

 

מרק פטריות אפונה וגריסים 


הרכיבים ל 6 מנות :

 

2 כפות שמן זית מכביש קרה

2 בצלים סגולים קצוצים

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2-3 סלסילות פטריות טריות מכל סוג שהוא (שמפיניון, פורטובלו, יער...) חתוכות לפרוסות

1 כוס גריסים מבושלים כמעט לחלוטין

1 כוס אפונה מבושלת (אפשר משקית קפואה שהופשרו במים)

  

תיבול –

מלח, פלפל שחור גס

 

 אופן ההכנה:

 

  1. מאדים בצל וגזר בשמן ומעט מים רותחים כ 3 דקות.
  2. מוסיפים את הפטריות, האפונה והגריסים ומאדים עוד 2 דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומבשלים כ 20 דקות נוספות או עד שהמרק מסמיך.
  4. בודקים תיבול ואם יש צורך מתקנים.

 

בתאבון!

 

 



מבזקים וחדשות



אימוני כושר על ידי מאמנים מקצועיים - במפגשים אישיים או בקבוצות

זה הזמן לקום ולזוז... להתחיל להתעמל.. לשרוף קלוריות... לחטב את הגוף ולהיות בכושר ואנרגיות מטורפות


להמשך קריאה


מרזים בטבעיות (C) - קבוצות VIP לבריאות והרזיה

"מרזים בטבעיות " (C) הינן קבוצות VIP לבריאות והרזיה בשיטה ייחודית- ללא ספירת קלוריות, ללא מלחמות. עם אוכל בריא ונכון לגוף, עם שיקומו והבראתו, עם עבודה על הגוף והנפש ועם תוצאות והרגלים שנרכשים לכל החיים. 

 


להמשך קריאה


ייעוץ תזונתי משפחתי - המתנה המושלמת לכם וליקירכם

 אם אשאל אתכם, מה הדבר הכי חשוב שאתם רוצים להבטיח לכם ולמשפחתכם? סביר שתענו - בריאות!! ובצדק... 

בואו נקבע מפגש אחד של ייעוץ משפחתי, בוא אגיע לביקור בית אצלכם או שאארח אתכם בשמחה באחת מהקליניקות שלי,  ואלמד אתכם כל מה שצריך כדי לאכול נכון ולדאוג לאורח חיים בריא ותזונה נכונה לכם וליקירכם.... 


להמשך קריאה


כוחה של אהבה

 יום האהבה היום... 

זאת הזדמנות נפלאה לכתוב לכם מכתב מהלב. אני אוהבת אתכם ומאמינה בכם. אתם מסוגלים להכל!! תזכרו זאת :-)


להמשך קריאה


סדנת מוגנים בטבעיות - איזון לחץ דם וכולסטרול והגנה על בריאותנו

 לחץ דם וכולסטרול אינם מפחידים. הם חשובים לנו. בלעדיהם לא היינו יכולים לחיות. 

הבעיה היא (כמו תמיד  ), כשאנו יוצאים מאיזון, והלחץ דם גבוה או מדדי הכולסטרול גבוהים ואינם מאוזנים. 

בסדנה בת 6 שבועות אפשר ללמוד איך לאזן אותם ולהגן על הלב, כלי הדם ובעצם - על עצמנו 


להמשך קריאה

טיפים

שתו תה קמומיל או תה פסיפלורה לפני השינה

הדבר יעזור לכם להרגע מכל היום ולהרדם טוב יותר בלילה. כשאיכות השינה שלכם תהא טובה יותר, תהיו יותר מלאי אנרגיות ומרץ ומהלך היום שלכם יהיה יעיל ומשופר.



תזונה ושנת הלימודים החדשה

 תזונת הילדים בשנת הלימודים היא מכרעת, במיוחד בזמן בית הספר. הכנסו לקישור וקראו הכל 
www.briutcenter.co.il/innerpage.asp