טופס ליצירת קשר


שם

טלפון

מייל
הערות

  052-2481104

מאמרים

מאמרי בריאות ותזונה כלליים



מתכונים בריאים

לנוחיוכתם, מתכונים בריאים וטבעיים, מסודרים לפי


גוף ונפש



התנדבות וקהילה

 


בריאים בטבעיות college



בריאים גם בחגים



מן התקשורת



תקנון בריאים בטבעיות

 



Ynet
קפה דה מרקר
בריאים בטבעיות בפייסבוק



התוספת שתופסת - ירקות מבושלים במגוון צורות וטעמים


 

 מאגר תוספי ירקות © שירלי קרן רוזן

 

 לביבות כרישה וכרוב אפויות וממכרות

יוצאות הרבה לביבות, אך הן כל כך טעימות, שמחסלים אותן ברגע. 

הרכיבים:

3 כרישות - חתוכה לפרוסות דקות

1 כרוב לבן בינוני - פרוס דק

2 ביצים

2 כפות קמח מלא

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. בסיר מאדים את הכרישה ואת הכרוב עד ריכוך (לאדות במים רותחים, אין צורך בשמן). 
  3. מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים ומתבלים. 
  4. בעזרת כף מסדרים לביבות מן התערובת על נייר אפייה (יש צורך ב 2 תבניות גדולות לתנור). 
  5. אופים 40 דקות, עד שהלביבות משחימות. 

בתאבון ולבריאות 

_____________________________________________________________________________________________________


גזר וקישואים ברוטב עגבניות

מאכל מבית אמא, שתמיד טעים ועושה טוב על הלב


הרכיבים:

2 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים - חתוכים בינוני

4 גזרים - חתוכים לפרוסות

4 קישואים - חתוכים לפרוסות

3 עגבניות - (כדאי לחלוט) חתוכות לקוביות קטנות (להוציא את הגרעינים)

1 קופסת רסק עגבניות גדולה

מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:

  1. מאדים את הבצלים בשמן הזית. 
  2. כשהבצלים מתחילים להתרכך מוסיפים את הגזרים וממשיכים לאדות (אם יש צורך בנוזלים - להוסיף מעט מים רותחים)
  3. לאחר כ 5 דקות, מוסיפים את הקישואים ואת העגבניות. 
  4. בצלוחית שמים מעט מים רותחים, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים. שופכים מעל הירקות ומערבבים
  5. ממשיכים לבשל עד שהירקות מתרככים. 

בתאבון ולבריאות

________________________________________________________________________________________________

 

פירה כרובית



הרכיבים:

 

1 ק"ג כרובית מפורקת לפרחים

1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור


 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר את הכרובית ותפוחי האדמה לריכוך מלא.
  2. מסננים (שומרים בצד מן המים שבהם בושלו הירקות).
  3. מוסיפים שמן זית ותבלינים, מועכים במחית לפירה (אפשר גם במעבד מזון). אם המרקם קשה מדי – מוסיפים כל פעם 1-2 כפות מן המים שהשארנו בצד.
  4. טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

ירקות שורש אפויים בתנור

 

הרכיבים:

 

3 שיני שום חתוכות לרוחב

2 גזרים חתוכים לטבעות

כרובית חתוכה לפרחים

1 בצל חתוך לרבעים

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 בטטה חתוכה לקוביות

(מי שרוצה תבשיל ירקות נטו בלי פחמימות – לא להוסיף תפו"א ובטטה)

 

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית מכבישה קרה

מלח גס

2 כפות חומץ בלסמי (לא חובה)

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. מניחים את הירקות מפוזרים בתבנית על נייר אפייה
  3. מברישים את הירקות בשמן הזית
  4. בוזקים מעל מלח גס וחומץ בלסמי
  5. אופים עד לריכוך והזהבה.

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

סלט פלפלים קלויים

 

טעים בפני עצמו... טעים לשים על סלט ירקות ומעולה בתוך כריך


הרכיבים:

10 פלפלים אדומים

תרסיס שמן זית

5 כפות שמן זית מכבישה קרה

מיץ מ  1/2 לימון

5 שיני שום קלופות ופרוסות דק

מלח גם ופלפל שחור גס

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).
  2. מרססים תבנית בתרסיס שמן זית ומניחים את הפלפלים על תבנית בתנור וקולים עד שהפלפלים חרוכים (הופכים את הפלפלים מפעם לפעם בתבנית כדי שכל צדדי הפלפלים יחרכו).
  3. מכניסים את הפלפלים הקלויים לשקיות ניילון, סוגים אותה ומניחים בצד עד שיתקררו.
  4. מוציאים את הפלפלים מן השקיות , חותכים את ראשי הפלפלים, מקלפים אותם ומנקלים מגרעינים.
  5. בקערה מערבבים את הפלפלים הקלויים הנקיים, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ושום. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  6. מעבירים לכלי סגור ומאחסנים במקרר 7 שעות.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

חצילים קלויים בטחינה

 

מעדן.. מתאים לכל דבר.. למנה ראשונה, לארוחת נשנוש או כתוספת לארוחה עיקרית.

 

הרכיבים ל 4 מנות :

 

4 חצילים בינוניים (אם מגישים אישית לכל אחד) או 3 חצילים גדולים (אם מגישים בצלחת מרכזית בשולחן ממנה כל אחד לוקח חתיכה...)

 

2 כפות שמן זית אם מכינים את החצילים בתנור

 

לטחינה:

1/2 קופסת טחינה גולמית משומשום מלא

1/2 כוס מים קרים

2 שיני שום כתושות

מיץ מ 1 לימון

1/4 כפית כמון

מלח

 

אופן ההכנה:

 

הכנת החצילים :

  1. קולים את החצילים השלמים במחבת חמה על הגז הביתי / על רשת גריל עד שהקליפה משחירה
  2. במידה ומכינים בתנור ביתי – מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), חוצים כל חציל לאורך, מושחים בשמן זית (שמים 2 כפות שמן זית בקערית ומושחים את החצילים עם מברשת).
  3. דוקרים את החצילים עם מזלג בצד של קליפתם, מניחים בתבנית כשצד הקליפה הוא על התבנית, מפזרים מלח גס על כל חצי חציל ואופים בתנור עד שהחצילים מתרככים.
    מומלץ תוך כדי להפוך את החצילים מצד לצד, כדי שכל החציל יתרכך וייחרך. 

מכינים את הטחינה:

טורפים בקערה (כדי עם טורף ידני של ביצים – כדי לקבל מרקם עדין במיוחד)  את הטחינה עם המים. מוסיפים שום, לימון, כמון ומלח ומערבבים למרקם חלק.

מכינים את המנה:

בצלחת הגשה מניחים את החצילים החמים, מעל כל חציל שופכים 1-2 כפות סלט טחינה משומשום מלא ומגישים.

 

הערה:

למי שפחות שומר על המשקל, אך שומר על בריאותו – אפשר להרכיב את המנה בצורה קצת שונה (לשם כך מכינים כמות כפולה של טחינה):

בצלחת הגשה – שמים 3 כפות סלט טחינה, מעל מניחים את החציל החם.

מעליהם מזלפים כף שמן זית ומעט חומץ בלסמי, מפזרים מלח גס ומעט פלפל שחור גס.

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות

 למתכון הזה אני מכורה במיוחד... פשוט מעדן. מתאים גם לאירוח... 

 

רכיבים:

כף שמן זית / קנולה מכבישה קרה

3 בצלים (לבנים / סגולים) קצוצים

שעועית ירוקה מבושלת אך לא רכה (עדיף לבשל טרייה, אך אפשר גם קפואה... העדינה מוצלחת יותר לטעמי)

שום כתוש

סויה דלת נתרן אמיתית (קיקומן או תמרי)

פלפל שחור, פלפל לבן

1-2 חבילות פטריות טריות חתוכות לחצאים או רבעים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים כף שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל עד שמתרכך (במידת הצורך, להוסיף מעט מים רותחים כדי שלא יישרף הבצל)
  2. מוסיפים את השעועית הירוקה המבושלת ומבשלים 2 דקות נוספות
  3. מוסיפים שום כתוש, סויה דלת נתרן, מעט פלפל שחור, מעט פלפל לבן, מערבבים ומבשלים דקה נוספת
  4. מוסיפים את הפטריות הטריות החתוכות, מבשלים עוד 2 דקות (לא לתת לפטריות להתרכך מדי).

 

 

בתאבון!!

 

 

 

חצילים בטחינה ועגבניות


 רכיבים:

3 חצילים

3 כפות סלט טחינה משומשום מלא (2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא + מיץ לימון טרי + מים פושרים + מלח + שום כתוש)

תרסיס שמן זית

מלח דל נתרן

לרוטב:

2 עגבניות טריות מרוסקות

חופן עלי בזיליקום קרועים / חתוכים (אם אין – אפשר תבלין בזיליקום מיובש)

2 שיני שום כתושות

מלח דל נתרן ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. רוחצים היטב את החצילים וחותכים לחצאים לרוחב. דוקרים עם מזלג את קליפת החצילים כ 3-4 דקירות לכל חצי חציל.
  2. מרססים תבנית לתנור בתרסיס שמן, מניחים את חצאי החצילים ומרססים מעליהם.
  3. מפזרים מעל החצילים מלח דל נתרן ואופים בתנור, בחום 180 מעלות עד שמתרככים.
  4. בינתיים – במחבת מבשלים ומחממים את כל חומרי הרוטב.
  5. מוציאים את החצילים מן התנור, מניחים על צלחת הגשה ומעל כל חצי חציל מפזרים את הרוטב.
  6. מעל / ליד החציל עם הרוטב – כף סלט טחינה משומשום מלא.

 

בתאבון!

 

 

ברוקולי חם מהתנור


רכיבים:

500 גרם ברוקולי (טרי או קפוא)

תרסיס שמן

 

תיבול:

כפית שמן זית מכבישה קרה

2 שיני שום כתושות

מעט מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.
  2. מפרקים את הברוקולי לפרחים, שוטפים ומבשלים במים רותחים עד ריכוך.
  3. מסננים.
  4. מעבירים לתבנית משומנת (כדאי לשמן אותה בתרסיס שמן)
  5. שופכים מעל הברוקולי את השמן הזית והשום הכתוש ומערבבים.
  6. מפזרים מעל מעט מלח גס
  7. מבשלים בתנור כ 5 דקות נוספות

 

 

בתאבון!

 

 

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות


רכיבים:

 

1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה (להפשיר במים חמים) / שעועית ירוקה טרייה (לקטום קצוות)

 

2 כפות שמן זית מכבישה קרה

2 בצלים לבנים קצוצים

3 עגבניות טריות גדולות חתוכות לקוביות קטנות / מגוררות בפומפייה.

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

 

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הבצל עד ריכוך.
  2. מוסיפים את השום והשעועית הירוקה ומבשלים עוד 2 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות, מתבלים ומכסים במים רותחים.
  4. מבשלים כ 20 דקות עד ריכוך.

 

בתאבון!

 

 

 



מבזקים וחדשות



אימוני כושר על ידי מאמנים מקצועיים - במפגשים אישיים או בקבוצות

זה הזמן לקום ולזוז... להתחיל להתעמל.. לשרוף קלוריות... לחטב את הגוף ולהיות בכושר ואנרגיות מטורפות


להמשך קריאה


מרזים בטבעיות (C) - קבוצות VIP לבריאות והרזיה

"מרזים בטבעיות " (C) הינן קבוצות VIP לבריאות והרזיה בשיטה ייחודית- ללא ספירת קלוריות, ללא מלחמות. עם אוכל בריא ונכון לגוף, עם שיקומו והבראתו, עם עבודה על הגוף והנפש ועם תוצאות והרגלים שנרכשים לכל החיים. 

 


להמשך קריאה


ייעוץ תזונתי משפחתי - המתנה המושלמת לכם וליקירכם

 אם אשאל אתכם, מה הדבר הכי חשוב שאתם רוצים להבטיח לכם ולמשפחתכם? סביר שתענו - בריאות!! ובצדק... 

בואו נקבע מפגש אחד של ייעוץ משפחתי, בוא אגיע לביקור בית אצלכם או שאארח אתכם בשמחה באחת מהקליניקות שלי,  ואלמד אתכם כל מה שצריך כדי לאכול נכון ולדאוג לאורח חיים בריא ותזונה נכונה לכם וליקירכם.... 


להמשך קריאה


כוחה של אהבה

 יום האהבה היום... 

זאת הזדמנות נפלאה לכתוב לכם מכתב מהלב. אני אוהבת אתכם ומאמינה בכם. אתם מסוגלים להכל!! תזכרו זאת :-)


להמשך קריאה


סדנת מוגנים בטבעיות - איזון לחץ דם וכולסטרול והגנה על בריאותנו

 לחץ דם וכולסטרול אינם מפחידים. הם חשובים לנו. בלעדיהם לא היינו יכולים לחיות. 

הבעיה היא (כמו תמיד  ), כשאנו יוצאים מאיזון, והלחץ דם גבוה או מדדי הכולסטרול גבוהים ואינם מאוזנים. 

בסדנה בת 6 שבועות אפשר ללמוד איך לאזן אותם ולהגן על הלב, כלי הדם ובעצם - על עצמנו 


להמשך קריאה

טיפים

שתו תה קמומיל או תה פסיפלורה לפני השינה

הדבר יעזור לכם להרגע מכל היום ולהרדם טוב יותר בלילה. כשאיכות השינה שלכם תהא טובה יותר, תהיו יותר מלאי אנרגיות ומרץ ומהלך היום שלכם יהיה יעיל ומשופר.



תזונה ושנת הלימודים החדשה

 תזונת הילדים בשנת הלימודים היא מכרעת, במיוחד בזמן בית הספר. הכנסו לקישור וקראו הכל 
www.briutcenter.co.il/innerpage.asp