טופס ליצירת קשר


שם

טלפון

מייל
הערות

  052-2481104

מאמרים

מאמרי בריאות ותזונה כלליים



מתכונים בריאים

לנוחיוכתם, מתכונים בריאים וטבעיים, מסודרים לפי


גוף ונפש



התנדבות וקהילה

 


בריאים בטבעיות college



בריאים גם בחגים



מן התקשורת



תקנון בריאים בטבעיות

 



Ynet
קפה דה מרקר
בריאים בטבעיות בפייסבוק



מתכוני ביצים, גבינות ופשטידות


 מתכוני גבינות, פשטידות וביצים /  © שירלי קרן רוזן

 

  

שקשוקה ממכרת

 

אני באופן אישי אוהבת לשים יותר יחס של ירקות מן הרגיל – כך אני מרוויחה יותר רוטב טעים, פחות קלוריות בארוחה (כי משביע במקום מאכל נוסף אחר) ויותר בריאות לגופי.


הרכיבים ל 4 מנות :

 

2 כפות שמן זית

1 בצל לבן פרוס לרצועות

4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

2 פלפל אדום חתוך קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל חריף קצוץ (אם רוצים)

חופן פטרוזיליה קצוצה

4 ביצים (עדיף אורגניות)

פפריקה, מלח ופלפל שחור

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים את הפלפלים, השום הכתוש (אם רוצים גם את החריף) ומטגנים עוד כ 4 דקות. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הפפריקה, המלח והפלפל ומבשלים על להבה בינונית עוד כ 10 דקות (עד שהנוזלים מצטמצמים קצת).
  2. יוצרים גומות בתוך התבשיל ולתוך כל גומה שוברים ביצה. מכסים וממשיכים לבשל כ 5 דקות נוספות עד שהחלבונים נקרשים והחלמונים מתייצבים.

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

אומלטים....  

 

אפשר להכין אותם בצורות רבות... תמיד לשים הרבה ירקות מה שיהפוך את המנה לבריאה יותר.

לטעמי – משביעים הרבה יותר מביצה קשה רגילה...

מעולה לארוחת ערב. מקסים לארוחת בוקר חגיגית משפחתית של שבת....

 


רכיבים ל 1 מנה :

1 ביצה + 1 חלבון - טרופים

תוספת לאומלט לפי בחירה – או בצל ופטריות טריות או עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, בצל ירוק..)

תרסיס שמן זית

מלח

 

לשדרוג:

לעיתים רחוקות אפשר להוסיף מעט גבינה בולגרית 5% או פרוסה חתוכה של גבנצ 5% (לעיתים רחוקות כי אלו פחות בריאים...)

 

 

אופן ההכנה –

  1. אומלט עשבי תיבול -
    מרססים מחבת בתרסיס שמן זית, מחממים מעט ושופכים את הביצים הטרופות.
  2. להכנת אומלט עם עשבי תיבול: כשהביצים כמעט מוכנות, מפזרים מעליהן את עשבי התיבול הקצוצים וממשיכים לעשותן כחביתה רגילה.
  3. להכנת אומלט עם פטריות ובצל – מיד כששפכנו את הביצים למחבת מוסיפים את הבצל והפטריות (הם צריכים יותר זמן בישול מעשבי התיבול) וממשיכים להכין רגיל כחביתה רגילה.
  4. למי שרוצה גרסה מהודרת יותר – שופכים את הביצים הטרופות במחבת. כשצד התחתון מתקשה ומוכן להפיכה – מוסיפים את התוספת על חצי מהאומלט ומקפלים את החצי השני כך שמקבלים אומלט בצורת חצי עיגול שבתוכו מילוי (אפשר להוסיף בפנים גם מעט מאד גבינה מלוחה 5% אשר תימס באמצע האומלט).

 

 

 

בתאבוןJ

 

  

לבנה ביתית

 


הרכיבים:

 

4 מיכלי יוגורט טבעי (עדיף מחלב עיזים)

1 כפית זעתר

1 כפית גדושה מלח

1 כוס שמן זית

 

חיתול בד או חיתול מיוחד לגבינה

 


אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים – יוגורט, זעתר, מלח.
  2. מרפדים מסננת בחיתול הבד, שופכים לתוכו את תערובת היוגורט, אוספים את הבד למעין כדור וקושרים מעל הברז (משתמשים בשאריות הבד כדי לקשור על הברז,  כך כל הנוזלים יטפטפו לכיור).
  3. משרים כ 15 שעות (ימים חמים – פחות שעות).
  4. בודקים עם הלבנה מוכנה (קשה מספיק) ומעבירים לכלי אחסון אטום. מצפים בשמן זית ומאחסנים במקרר.
  5. אפשר לשמור במקרר כ 5 ימים.

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

פטריות ממולאות בגבינות

המתכון מעולה ותמיד כל הסביבה טועמת… כך שכדאי להכין מראש הכל כפול J

 

הרכיבים:


1 סלסלת פטריות שמפיניון

2 ביצים אורגניות

ערבוב ביחס בין הגבינות לפי הטעם: גבינת עיזים 5%, גבינה מלוחה 5%, גבינת ריקוטה 5%

 

תיבול:

פלפל שחור (אין צורך במלח בגלל הגבינה המלוחה), אורגנו / בזיליקום יבש למי שאוהב

 

אופן ההכנה:


  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. חותכים את רגל הפטריות כך שמשאירים את הפטרייה מוכנה למילוי.
  3. מנגבים בנייר סופג (את הפטריות לא שוטפים במים, אלא מנגבים כדי לנקותן)
  4. מניחים את הפטריות בפיירקס ששומן על ידי תרסיס שמן
  5. בקערה מערבבים את הביצים, הגבינות והתבלינים
  6. ממלאים כל פטרייה בתערובת המילוי. אם נשארת תערובת – אפשר לשפוך מעל הפטריות ולפזר בתבנית.
  7. אופים עד שרואים שהמילוי התייצב והפטריות רכות (לשים לב שלא יהיו רכות מדי).

 

בתאבון!

 

 

פשטידת קישואים דלה מקמח מלא

 


הרכיבים:

6 קישואים גדולים

3 בצלים

3 ביצים

3 כפות קמח מלא

4 כפות שמן זית

1/2 כפית אבקת אפייה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מגרדים קישואים ובצל וסוחטים היטב מכל הנוזלים
  3. מוסיפים 3 ביצים, קמח, אבקת האפייה ושמן ומערבבים.
  4. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים שוב
  5. מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 45-50 דקות.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 



מבזקים וחדשות



אימוני כושר על ידי מאמנים מקצועיים - במפגשים אישיים או בקבוצות

זה הזמן לקום ולזוז... להתחיל להתעמל.. לשרוף קלוריות... לחטב את הגוף ולהיות בכושר ואנרגיות מטורפות


להמשך קריאה


מרזים בטבעיות (C) - קבוצות VIP לבריאות והרזיה

"מרזים בטבעיות " (C) הינן קבוצות VIP לבריאות והרזיה בשיטה ייחודית- ללא ספירת קלוריות, ללא מלחמות. עם אוכל בריא ונכון לגוף, עם שיקומו והבראתו, עם עבודה על הגוף והנפש ועם תוצאות והרגלים שנרכשים לכל החיים. 

 


להמשך קריאה


ייעוץ תזונתי משפחתי - המתנה המושלמת לכם וליקירכם

 אם אשאל אתכם, מה הדבר הכי חשוב שאתם רוצים להבטיח לכם ולמשפחתכם? סביר שתענו - בריאות!! ובצדק... 

בואו נקבע מפגש אחד של ייעוץ משפחתי, בוא אגיע לביקור בית אצלכם או שאארח אתכם בשמחה באחת מהקליניקות שלי,  ואלמד אתכם כל מה שצריך כדי לאכול נכון ולדאוג לאורח חיים בריא ותזונה נכונה לכם וליקירכם.... 


להמשך קריאה


כוחה של אהבה

 יום האהבה היום... 

זאת הזדמנות נפלאה לכתוב לכם מכתב מהלב. אני אוהבת אתכם ומאמינה בכם. אתם מסוגלים להכל!! תזכרו זאת :-)


להמשך קריאה


סדנת מוגנים בטבעיות - איזון לחץ דם וכולסטרול והגנה על בריאותנו

 לחץ דם וכולסטרול אינם מפחידים. הם חשובים לנו. בלעדיהם לא היינו יכולים לחיות. 

הבעיה היא (כמו תמיד  ), כשאנו יוצאים מאיזון, והלחץ דם גבוה או מדדי הכולסטרול גבוהים ואינם מאוזנים. 

בסדנה בת 6 שבועות אפשר ללמוד איך לאזן אותם ולהגן על הלב, כלי הדם ובעצם - על עצמנו 


להמשך קריאה

טיפים

שתו תה קמומיל או תה פסיפלורה לפני השינה

הדבר יעזור לכם להרגע מכל היום ולהרדם טוב יותר בלילה. כשאיכות השינה שלכם תהא טובה יותר, תהיו יותר מלאי אנרגיות ומרץ ומהלך היום שלכם יהיה יעיל ומשופר.



תזונה ושנת הלימודים החדשה

 תזונת הילדים בשנת הלימודים היא מכרעת, במיוחד בזמן בית הספר. הכנסו לקישור וקראו הכל 
www.briutcenter.co.il/innerpage.asp