טופס ליצירת קשר


שם

טלפון

מייל
הערות

  052-2481104

מאמרים

מאמרי בריאות ותזונה כלליים



מתכונים בריאים

לנוחיוכתם, מתכונים בריאים וטבעיים, מסודרים לפי


גוף ונפש



התנדבות וקהילה

 


בריאים בטבעיות college



בריאים גם בחגים



מן התקשורת



תקנון בריאים בטבעיות

 



Ynet
קפה דה מרקר
בריאים בטבעיות בפייסבוק



מאגר מתכוני תוספות - דגנים מלאים וקטניות


 

 קובץ תוספות קטניות ופחמימות / © שירלי קרן רוזן

 



מג'דרה מאורז מלא ועדשים  

 

הרכיבים:

 

לאורז:

כף שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

2 גזר חתוך לקוביות קטנות (אפשר גם לגרד בפומפייה)

1 כוס אורז מלא שטוף

2.5-3 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל שחור, כמון

 

לעדשים:

1 כוס עדשים שחורות / ירוקות שטופות

2.5 כוסות מים

מלח, פלפל שחור, מעט כורכום

  

אופן ההכנה:

  1. האורז -
    מחממים כף שמן זית ומטגנים כ 5 דקות את הבצלים והגזר עד שמתרככים (כדי שלא יישרף – להוסיף כל הזמן מעט מים לתחתית הסיר).
    מוסיפים את האורז המלא, מטגנים לעוד כ 3 דקות, מוסיפים את המים הרותחים ואת התיבול. מכסים את הסיר ומבשלים כ 40-45 דקות (לבדוק מדי פעם שלא צריך להוסיף עוד מים רותחים).
  2. העדשים -
    בסיר נפרד שמים את העדשים והתיבול, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לריכוך כ 20 דקות.
  3. הרכבה -
    מערבים את האורז עם העדשים... וזוללים.

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

ממרח עדשים כתומות

ממרח זה הינו פתרון מעולה כשאנו מחפשים למרוח על הלחם ממרח שאינו משמין (כדוגמת טחינה, חומוס או אבוקדו), אך גם אינו שייך למשפחת מוצרי החלב.

ממרח עדשים כתומות קל להכנה, עשיר בחלבון ומהווה ממרח מושלם וטעים על לחם מקמח מלא, פת אורז מלא, פרוסת פומפרניקל קלויה או אפילו לאכילה סתם כך....

 

הרכיבים לממרח:

1/2 שקית עדשים כתומות יבשות שבוררו היטב (עדיף לאחר הנבטה)

1.5 בצל לבן חתוך לקוביות

2 שיני שום כתושות

כפית שמן זית / קנולה מכבישה קרה

מים רותחים

 

תיבול:

מלח

פלפל שחור

 

 הערה - כדי שזה יהיה יותר נוזלי וממרחי - אני אוהבת לבשל את זה עם עגבניות חלוטות מרוסקות. 

 

אופן ההכנה:

1.       מחממים כפית שמן מכבישה קרה בסיר, מוסיפים את הבצל.

2.       כשהבצל מתחיל להתבשל, מוסיפים בכל פעם כף מים רותחים, וכך מאדים את הבצל במקום לטגנו בשמן רב (מפחית קלוריות וכמויות שומן). מבשלים עד ריכוך.

3.       מוסיפים את השום הכתוש, העדשים, מבשלים  כ 1-2 דקות נוספות, מוסיפים את התבלינים ומכסים במים רותחים.

4.       מבשלים 7 דקות נוספות עד ריכוך העדשים (תוך כדי הבישול לבדוק כל הזמן שלא חסרים מים. במידה וכן – להוסיף מים רותחים).
חשוב לבדוק שהעדשים לא מתייבשות מדי, כי בזמן הקירור יש להן נטייה להתגבש ולהתייבש......

מקררים ומורחים בהנאה!

הערה –

אם רוצים, מבשלים את העדשים עוד קצת, מעבירים לפיירקס ונותנים לזה להתקרר ולהתגבש. אני אוהבת לחתוך מזה חתיכות כאילו זו הייתה פשטידת עדשים. טעים מאד.

בתאבון!!!!!

 

 

 

מג'דרה מאורז מלא ועדשים שחורים של כרכום

 

מתכון שמטופלת מקסימה שלי בשם כרכום נתנה לי.... מביאה אותו כפי שהוא –

 

רכיבים:

אורז מלא (המטופלת ממליצה על "מיקס קלסי" של סוגת המשלב אורז פרא שחור + אורז אדום ואורז מלא)

עדשים שחורות / ירוקות

בצל

שמן זית מכבישה קרה

תרד / מנגולד

תבלינים: כמון + כורכום + קינמון + מלח +פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

 

לפני:
לשטוף היטב 2 כוסות אורז + 1 כוס עדשים, להשרות במים קרים כשעה

הבישול:

  1. לאדות בשמן זית בצל קצוץ עד שמזהיב קלות
  2. להוסיף אורז ועדשים ( לסנן היטב ממי ההשרייה לפני הבישול וליבש כמה דקות במסננת )
  3. להוסיף מנגולד או תרד קצוץ
  4. להוסיף תבלינים לפי הטעם ( תמיד חשוב לטעם את מי הבישול לפני שסוגרים את המכסה, זה יהיה טעמו של התבשיל...טיפ שנתן לי חבר שף לפני הרבה שנים )
  5. להוסיף מים עד סנטימטר מעל האורז והעדשים
  6. להביא לרתיחה ולהוריד את עוצמת האש לנמוכה – ולבשל כ3/4 שעה
  7. להשאיר עם מכסה סגור עוד כ1/2 שעה לאחר הבישול לספיגת האדים.

 

בתאבון!!

 

 

פסטה מלאה מוקפצת עם קונפי עגבניות ושום

 

הרכיבים:

 

חבילת פסטה מקמח מלא או מאורז מלא

קופסת עגבניות שרי חתוכות לחצי

4 כפות שמן זית

2 ראשי שום חתוכים לרוחב

3 גבעולי טימין שלמים (לא להפריד את העלים)

מלח גס

 

אפשר להוסיף – זיתים שחורים, צנוברים, גבינת פטה 5%

 

 

אופן ההכנה:

1.        מחממים תנור ל 150 מעלות.

2.       מערבבים את העגבניות עם השמן, השום, המלח גס והטימין. שופכים לתבנית ואופים בתנור לשעה. זורקים את עלי הטימין. מוציאים את השום המוכן מן הקליפה (כך נוצרות חצאי שיני שום אפויות).

3.       מבשלים את הפסטה ומסננים.

4.       מחממים את העגבניות, השום והמיץ שנוצר בתבנית למחבת עמוקה, מוסיפים את הפסטה, מקפיצים ומחממים עד שהכל חם ומוכן להגשה.

5.       אם בוחרים להוסיף אחד מהרכיבים (זיתים, צנוברים או פטה) – מפזרים מעל הפסטה המוכנה.

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

פלחי בטטה

 

הרכיבים ( 4 מנות):

 

4 בטטות גדולות

3 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

3 ענפי רוזמרין טרי (שלמים, לא להפריד עלים)

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים בתבנית נייר אפייה או שמשמנים את התבנית במעט שמן זית.
  2. שוטפים את הבטטות וחותכים לפלחים (חוצים לרוחב, וכל מחצית שוב לרוחב כך עד שנוצרים פלחים).
  3. מברישים את פלחי הבטטה בשמן זית ומסדרים בתבנית.
  4. מפזרים מעל פלפל שחור ומלח גס ומעליהם מניחים את ענפי הרוזמרין
  5. אופים כ 20 דקות עד שהבטטות רכות. מוציאים את ענפי הרוזמרין ומגישים. 

 

 

בתאבון ולבריאות!!

 

 

 

תבשיל בורגול ופטריות חמות


הערה: על אותו הרעיון אפשר לשנות את הבורגול לגריסים או אורז מלא מבושלים, אליהם מוסיפים את התבשיל של הפטריות והבצל.

 

רכיבים:

חצי כוס בורגול גס

מים רותחים

1 כף שמן זית / קנולה מכבישה קרה

2 בצלים סגולים קצוצים

1 סלסלת פטריות טריות (איזה סוג שאוהבים) חתוכות

תיבול:

רוטב סויה דל נתרן, אבקת שום, פלפל שחור פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול הגס במים רותחים ל 3 דקות, מסננים ושוב משרים במים רותחים ל 3 דקות נוספות ומסננים. (לבדוק שהבורגול התרכך, אם לא – להשרות פעם נוספת. אפשר מראש לבשל אותם במים בסיר ולחסוך את ההשרייה).
  2. בינתיים - מאדים בצלים בכף שמן מכבישה קרה עד ריכוך, מוסיפים חצי כוס מים רותחים.
  3. מתבלים ברוטב סויה דל נתרן, אבקת שום, פלפל שחור ופלפל לבן ומבשלים עד צמצום הרוטב.
  4. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד כניסת טעמי הרוטב לפטריות (לא לריכוך רב מדי של הפטריות).
  5. מוסיפים את תבשיל הפטריות לבורגול המסונן, מערבבים ונהנים.

 

 

בתאבון!

 

 

פירה בטטות


רכיבים ל  6 מנות :

 

6 בטטות בינוניות

2 כפות שמנת לבישול 10% או 15%

מלח, פלפל (מי שאוהב – אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט או קינמון)

 

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטות ומבשלים במים חמים עם מעט מלח – עד ריכוך.
  2. מסננים את הבטטות היטב.
  3. בקערה שמים את הבטטות, השמנת והתיבול  - ומועכים לפירה.

 

בתאבון!

 

 

פסטה מקמח מלא מוקפצת עם פטריות


רכיבים:

 

חבילת פסטה מקמח מלא / מאורז מלא (500 גרם) מבושלת

 

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 סלסילות פטריות טריות מסוגים שאוהבים (שמפיניון, פורטובלו...)

50 גרם פטריות מיובשות שהושרו 15 דקות במים חמים (לא חובה)

 

מלח ים, פלפל שחור גרוס, מעט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד ריכוך.
  2. חותכים את כל הפטריות איך שאוהבים (פרוסות, חצאים...) ומוסיפים לבצל.
  3. מתבלים ומבשלים עד ריכוך חלקי של הפטריות.
  4. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים את הכל יחד עד חימום וכניסת הרוטב לפסטה.

 

בתאבון!

 


 

פסטה מקמח מלא ברוטב עגבניות  



את הרוטב הזה אני אוהבת להכין בלי שום קשר לפסטה. תמיד שיהיה במקרר – לפעמים אני שמה אותו על אורז מלא, על גריסים ואפילו סתם כך מורחת לי על לחם...

 

רכיבים:

 

חבילת פסטה מקמח מלא / מאורז מלא (500 גרם) מבושלת

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות

10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

4 שיני שום כתושות

1 רסק עגבניות אורגני

2 כפות קטשופ אורגני

 

מלח ים, פלפל שחור גרוס, בזיליקום / אורגנו יבש

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. במחבת נפרדת - מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד ריכוך.
  3. מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים כמעט עד ריכוך.
  4. מוסיפים רסק עגבניות, קטשופ, חצי כוס מים רותחים, תיבול וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם.
  1. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים את הכל יחד עד חימום וכניסת הרוטב לפסטה.

 

בתאבון!

 

 

אורז מלא עם עשבי תיבול

 

רכיבים:

 

1 כוס אורז מלא (אני אישית אוהבת בסמטי / עגול)

 

2 כפות שמן זית מכבישה קרה

2 בצלים קצוצים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 בצלים ירוקים קצוצים (החלק הלבן והירוק)

1/2 כוס כוסברה קצוצה (למי שאוהב)

 

מלח ים, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

  1. משרים את האורז המלא למינימום חצי שעה במים ומסננים.
  2. בסיר מחממים את השמן ומאדים בצל עד ריכוך. מוסיפים את הבצל הירוק, הכוסברה (למי שאוהב) והפטרוזיליה ואת האורז המלא ומערבבים עוד 3 דקות.
  3. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, תיבול, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות (לבדוק שהאורז רך).
  4.  

בתאבון!

 

 

גריסים עם גזר וצנוברים


רכיבים:

 

1 כוס גריסים לאחר שטיפה

2 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 גזרים מגוררים בפומפייה / חתוכים לקוביות קטנות

50 גרם צנוברים

 

מלח ים, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים בצלים וגזר ומאדים 3 דקות.
  2. מוסיפים את הגריסים והצנוברים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים ותיבול – ומבשלים כ 40 דקות עד ריכוך הגריסים (אם רוצים לקצר את זמן הבישול משרים את הגריסים כמה שעות לפני הבישול).

 

 

בתאבון!

 

 

כוסמת עם פטריות


רכיבים:

 

1 כוס כוסמת לפני בישול

2 בצלים קצוצים

1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות

1 סלסילת פטריות טריות מכל סוג שהוא (יער, פורטבלו.. אפשר עוד שמפיניון)

  

מלח ים, פלפל שחור גרוס.

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד ריכוך.
  2. חותכים את כל הפטריות איך שאוהבים (פרוסות, חצאים...) ומוסיפים לבצל יחד עם הכוסמת.
  3. ממשיכים לאדות לעוד 3 דקות.
  4. מוסיפים מים רותחים, מתבלים ומערבבים.
  5. מבשלים כ 15 דקות עד שהכוסמת רכה.

 

בתאבון!

 

 

 

"צ'יפס" תפוחי אדמה

 

הרכיבים ל 4 מנות :

 

4 תפוחי אדמה בינוניים בקליפתם

1 כף שמן זית מכבישה קרה

מלח גס

3 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים כל אחד ל 8-10 מקלות (חותכים לחצי ומכל חצי פורסים ל 4-5 "צ'יפסים".
  3. מערבבים היטב עם השמן, המלח הגס והשום.
  4. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומסדרים בשכבה אחת בתבנית.
  5. אופים 15-20 דקות (עד שמתרככים). באמצע הזמן יש להפוך את ה"צ'יפס" כדי שישחימו מכל הכיוונים.

 

בתאבון!

 

 

 



מבזקים וחדשות



אימוני כושר על ידי מאמנים מקצועיים - במפגשים אישיים או בקבוצות

זה הזמן לקום ולזוז... להתחיל להתעמל.. לשרוף קלוריות... לחטב את הגוף ולהיות בכושר ואנרגיות מטורפות


להמשך קריאה


מרזים בטבעיות (C) - קבוצות VIP לבריאות והרזיה

"מרזים בטבעיות " (C) הינן קבוצות VIP לבריאות והרזיה בשיטה ייחודית- ללא ספירת קלוריות, ללא מלחמות. עם אוכל בריא ונכון לגוף, עם שיקומו והבראתו, עם עבודה על הגוף והנפש ועם תוצאות והרגלים שנרכשים לכל החיים. 

 


להמשך קריאה


ייעוץ תזונתי משפחתי - המתנה המושלמת לכם וליקירכם

 אם אשאל אתכם, מה הדבר הכי חשוב שאתם רוצים להבטיח לכם ולמשפחתכם? סביר שתענו - בריאות!! ובצדק... 

בואו נקבע מפגש אחד של ייעוץ משפחתי, בוא אגיע לביקור בית אצלכם או שאארח אתכם בשמחה באחת מהקליניקות שלי,  ואלמד אתכם כל מה שצריך כדי לאכול נכון ולדאוג לאורח חיים בריא ותזונה נכונה לכם וליקירכם.... 


להמשך קריאה


כוחה של אהבה

 יום האהבה היום... 

זאת הזדמנות נפלאה לכתוב לכם מכתב מהלב. אני אוהבת אתכם ומאמינה בכם. אתם מסוגלים להכל!! תזכרו זאת :-)


להמשך קריאה


סדנת מוגנים בטבעיות - איזון לחץ דם וכולסטרול והגנה על בריאותנו

 לחץ דם וכולסטרול אינם מפחידים. הם חשובים לנו. בלעדיהם לא היינו יכולים לחיות. 

הבעיה היא (כמו תמיד  ), כשאנו יוצאים מאיזון, והלחץ דם גבוה או מדדי הכולסטרול גבוהים ואינם מאוזנים. 

בסדנה בת 6 שבועות אפשר ללמוד איך לאזן אותם ולהגן על הלב, כלי הדם ובעצם - על עצמנו 


להמשך קריאה

טיפים

שתו תה קמומיל או תה פסיפלורה לפני השינה

הדבר יעזור לכם להרגע מכל היום ולהרדם טוב יותר בלילה. כשאיכות השינה שלכם תהא טובה יותר, תהיו יותר מלאי אנרגיות ומרץ ומהלך היום שלכם יהיה יעיל ומשופר.



תזונה ושנת הלימודים החדשה

 תזונת הילדים בשנת הלימודים היא מכרעת, במיוחד בזמן בית הספר. הכנסו לקישור וקראו הכל 
www.briutcenter.co.il/innerpage.asp